InzichtenJouw behandelfaciliteit ontwerpen

Jouw behandelfaciliteit ontwerpen

Ziekenhuis, opleidingsplek, zelfstandige kliniek, behandelkamer, polikliniek, kantoorgebouw, container, winkelcentrum, grachtenpand, waar dan ook in de wereld, ergens is de locatie die het beste past bij jouw visie, jouw idee. Een locatie waar jouw diensten het beste tot hun recht komen. Vaak een ideale mix tussen patiëntenpopulatie en geografie. Wat het ook is, waar je ambitie je ook brengt, het creëren van een perfecte behandelfaciliteit kan met de producten van SuiteSurgery. Locatie onafhankelijk, Plug & Play, efficiënt en betaalbaar, alles zonder concessies.

Velen gingen je al voor, er zijn inmiddels honderden behandelfaciliteiten die naar volle tevredenheid gebruikmaken van de SuiteSurgery producten en onze nieuwe en innovatieve toepassingsmogelijkheden. Initiatieven zoals extramurale en ambulante centra, de cataract suite, de staarcabine, de IVT-suite, de macula-poli of de interventie-unit zijn enkele van de projecten waar SuiteSurgery een belangrijke rol in speelt. Die ervaring kunnen wij delen, en we kijken dan ook graag naar je plannen en waar mogelijk adviseren wij je met betrekking tot een goede inrichting met als doel een efficiënte manier van werken. Onze technologie is zeer efficiënt maar kan nog optimaler functioneren wanneer voor jouw situatie een ideale ‘flow’ gerealiseerd kan worden. Is het passend om een complete afdeling in te richten of streef je naar een walk-in-walk-out principe? Wij denken met je mee en kunnen je in contact brengen met de mensen die je voor gingen en die de hindernissen en valkuilen al eerder ervaren hebben en je hiervoor kunnen behoeden.

Plattegrond A

Dit is een voorbeeld van een volledige SuiteSurgery afdeling met daarin een tweetal behandelkamers uitgerust met ieder één SurgiCube® en verder een behandelkamer uitgerust met Operio®. Een setting als deze staat garant voor hoge aantallen patiëntenstromen waarbij gekozen kan worden voor meerdere teams die tegelijk actief zijn, of juist een team dat wisselt van behandelruimte. Soms wordt een open ruimte uitgerust met meerdere operatie units, iets wat bekend staat als een ‘barn-concept’ maar vooralsnog kiest men vaker voor individuele behandelruimtes.

Plattegrond B

De inrichting van deze behandelfaciliteit is een veelvoorkomende variant in vele diverse settings: een behandelruimte waar een bepaalde logistiek omheen gerealiseerd wordt, alles in het teken van zoveel mogelijk kunnen doen met beperkte ruimte. Vaak toegepast op de polikliniek van het betreffende specialisme of in zelfstandige klinieken. Een bijkomend voordeel van al onze producten is dat ze altijd eenvoudig te verhuizen zijn, dus komt er een moment van herinrichting of uitbreiding of een verhuizing, dan kan alles eenvoudig mee. Nooit meer een verloren investering in luchtbehandeling!

Plattegrond C

Deze behandelruimte laat een combinatie van mogelijkheden zien: een SurgiCube® en een Operio® in één ruimte. Dit kan een zeer passende oplossing zijn wanneer een ruimte groot genoeg is om meerdere specialismen in onder te brengen. Een gedeelde behandelruimte met eromheen diverse specialismen. Ook zeer functioneel in medische centra en in de wat grotere huisartsen praktijken.

Plattegrond D

Wanneer je een behandelfaciliteit opstart en gaat inrichten, spelen allerlei factoren een rol: is het een ruimte die al vlot te gebruiken is, is er veel te verbouwen, waar moet het dan aan voldoen en zijn er bepaalde eisen of richtlijnen leidend. Wij denken met je mee, we brengen je in contact met de juiste mensen en we werken samen aan het realiseren van een optimale situatie.