Toul Meditech AB

SteriStay®

Instrumententafel met vaste ultra-schone lucht unit

Bescherm je instrumentarium van begin tot eind

SteriStay® is een mobiele instrumententafel bedoeld voor gebruik in de chirurgische werkomgeving die een gerichte, niet-turbulente luchtstroom over steriele instrumenten en goederen produceert om de steriele integriteit te behouden. SteriStay® is een beschermende instrumententafel die ervoor zorgt dat instrumenten en implantaten steriel blijven tijdens zowel de voorbereiding als de gehele chirurgische procedure. Alleen dan kunnen instrumenten gedurende de gehele chirurgische ingreep steriel blijven. SteriStay® is een mobiele in hoogte verstelbare instrumententafel die net zo handig in gebruik is als uw gewone instrumententafel. U kunt hem gebruiken in de voorbereidingsruimte en ruim voor de operatie uw instrumenten onder de ultra-schone lucht plaatsen. Op deze manier bespaart u kostbare tijd tussen chirurgische procedures.

Ontdek de voordelen

Optimale bescherming

Vanaf het moment van voorbereiding en gedurende alle perioperatieve handelingen blijven uw instrumenten en implantaten beschermd tegen luchtgedragen contaminaties. En daarmee uw patiënten tegen de mogelijke gevolgen daarvan.

Prijs-kwaliteit verhouding

Veel operatiekamers kennen een relatief bescheiden gevalideerd beschermd gebied. SteriStay® kan in de periferie haar meerwaarde probleemloos bewijzen tegen een betaalbare investering.

Mobiel, geen installatie nodig

Binnen de door u gewenste opstelling past de SteriStay® als instrumententafel daar waar u het wilt, juist ook in de periferie of in de opdekruimte.

Multifunctioneel

Naast de duidelijke functie als instrumententafel wordt de SteriStay® ook actief gebruikt in de opdekruimte, soms ook als opdekstation bij de SurgiCube® of bij de Operio® en soms ook op de SEH of als operatietafel bij handchirurgie.

Ergonomisch

Diversiteit in mensen, specialismen en operaties vereisen flexibele oplossingen die helpend zijn, niet beperkend. De SteriStay® is ruim, kan verlengd worden, kan met zijrails geleverd worden en is volledig in hoogte verstelbaar. Passend voor iedere situatie.

Optimale OK-logistiek

Richt uw processen optimaal in zodat het uw manier van werken past. SteriStay® biedt veiligheid bij voorbereiden en tijdens de operatie door uw instrumenten en implantaten continu te beschermen, voor, tijdens, en tussen de verschillende operaties in.

Locatie afhankelijk

Het unieke van de SurgiCube is dat je in vrijwel elke ruimte veilig kunt opereren! Plug & Play. Praktisch en snel inzetbaar! Beperkte operatieruimtes en capaciteit behoren tot het verleden. Is de ruimte volgepland? De SurgiCube kan namelijk in iedere overige ruimte worden geplaatst. Zo is de SurgiCube modulair opgebouwd met een duurzame constructie.

Gegarandeerd 100%
steriele lucht

Met de SurgiCube ben je verzekerd van 100% steriele lucht. De steriele luchtstroom wordt recht boven het operatiegebied naar beneden geblazen, over de volle breedte van het operatiegebied. Het opererende team kan zich vrij bewegen zonder een negatieve invloed uit te oefenen op het steriele veld. Alle mogelijke contaminatiebronnen worden buitenspel gezet.

Capaciteit en vrijheid van opschalen

Met de producten van SuiteSurgery is minder personeel nodig en kun jij jouw team efficiënter inplannen: de gehele operatieruimte steriel maken is slechts een kwestie van op de knop drukken. Mede daardoor kan op eenvoudige wijze en tegen relatief lage kosten extra operatie capaciteit worden gerealiseerd. Gemakkelijk opschalen, slimmer en efficiënter ondernemen is hierdoor snel realiseerbaar.

Scherpe prijs-kwaliteitverhouding

SuiteSurgery zorgt voor kostenbesparing op meerdere gebieden. Als eerste bij aanschaf van de SurgiCube, omdat deze aanschafkosten een fractie zijn van die van een reguliere OK. Tevens wordt bespaard op de bouwkosten, huisvestingskosten, onderhoudskosten en energiekosten. Door deze besparingen worden de kosten per ingreep sterk gereduceerd, terwijl er periodiek meer ingrepen uitgevoerd kunnen worden. Win-win!

Verhoging patiëntcomfort

Patiënten ervaren het gehele proces (van entree tot vertrek) als veel prettiger, korter en persoonlijker dan binnen een reguliere OK. De toegankelijkheid van de SurgiCube speelt hierbij een belangrijke rol, evenals het feit dat het dragen van operatiekleding niet nodig is. Zelf plaatsnemen op de behandelstoel, niet hoeven omkleden en een snelle afhandeling van de ingreep creëert voor de patiënt een ontspannen setting.

Calamiteiten

Een ander voordeel van de SurgiCube is de snelle uitbreidingsmogelijkheid van de operatie capaciteit die de unit biedt bij rampen of externe calamiteiten. Ook bij interne storingen bieden onze producten een uitwijkmogelijkheid voor behandelingen. Met een klein stroomaggregaat kan de unit snel worden ingezet als (nood-)operatiefaciliteit.

Arrow icon
Arrow icon

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie aanvragen

SteriStay® in detail

SteriStay® maakt opereren aantoonbaar sneller, beter, veiliger én kosten efficiënter. Benieuwd naar de details en de internationale ervaringen?

Facts & Figures

Wil je ook inzicht in alle specificaties en features? Lees er meer over op de website van Toul Meditech.

Client logo
H+MC
Het oog ziekenhuis rotterdam
Groene Hart Ziekenhuis
Eyecare network